Overheidsopdrachten met erkenning

Je wil je erkenning gaan aanvragen en wil je eerste stappen in de overheidsopdrachten gaan zetten. Voor het aanvragen van je erkenning dien je verschillende bewijsstukken te verzamelen. Hoe hoger de erkenningsklasse, hoe meer bewijsstukken je dient te bezorgen. Op je erkenning staat een dubbele indeling vermeld: enerzijds de klasse waartoe je behoort anderzijds de categorie of ondercategorie.

Afhankelijk van welke klasse er op je erkenning vermeld wordt, kan je in schrijven voor aanbestedingen tot een bepaald inschrijvingsbedrag.

Klasse 1:

Klasse 2:

Klasse 3:

Klasse 4:

tot 135.000 euro

tot 275.000 euro

tot 500.000 euro

tot 900.000 euro

Klasse 5:

Klasse 6:

Klasse 7:

Klasse 8:

tot 1.810.000 euro

tot 3.225.000 euro

tot 5.330.000 euro

meer dan 5.330.000 euro

Opgelet! De klasses kunnen per categorie verschillend zijn.

De categorieën zijn de letters op je erkenningsdocument. Deze staan voor de werken die je mag uitvoeren, en dus waar je gekwalificeerd voor bent. Deze zijn afhankelijk van wat je firma juist dagdagelijks doet en welke werken je wenst uit te voeren.

Bvb. je hebt de hoofdcategorie D: Bouwwerken, waaronder je nog een ondercategorie hebt gekozen om te gaan specifiëren D10: Tegelwerk. Je kan dan enkel meedoen aan aanbestedingen die betrekking hebben op deze ondercategorie.

Krijg je graag het overzicht van de mogelijke klasses, categorieën en hun ondercategorie, KLIK HIER en download het overzicht.

Plant
Wil je wat meer duidelijkheid omtrent het aanvragen van een erkenning?