Starten met overheidsopdrachten

Je bent reeds in het bezit van je erkenning en wil van start gaan met overheidsopdrachten?

Begin dan alvast met het maken van een selectie aan welke opdrachten je wil deelnemen. Dit kan je doen via gespecialiseerde software, zij doen het meeste werk voor jou en je kan heel gemakkelijk gaan zoeken. Het spreekt voor zich dat hier een prijskaartje tegenover staat. Je kan dit ook volledig zelf via het e-procurement portaal van de overheid. Dit is iets arbeidsintensiever maar je hangt dan niet meteen vast. Op termijn kan het uiteraard interessant zijn om hierin te investeren, afhankelijk van de hoeveelheid aanbestedingen je wenst te gaan doen. Het e-procurement portaal is meteen ook een onderdeel van de website waar je je digitale aanbestedingen gaat indienen.

Puzzle

Wanneer je een overheidsopdracht gevonden hebt die binnen jouw klasse en categorie valt, kan je alle documenten gaan bekijken. Meestal gaat dit over een bestek, meetstaat en eventuele plannen.

  1. Het bestek bestaat uit een administratief en technisch gedeelte. Het administratieve gedeelte geeft je aan welke documenten je dient te voorzien bij inschrijving (hierin wordt ook vermeld wat de betalingstermijnen zijn), in het technische gedeelte wordt uitgeschreven welke werken er dienen uitgevoerd te worden.

  2. De meetstaat is een oplijsting van de uit te voeren werken met hun hoeveelheden.

  3. De plannen geven een overzicht van hoe en waar de werken dienen uitgevoerd te worden. Deze worden ook meestal toegevoegd in pdf, maar om dit bestand te lezen heb je geen afzonderlijk programma nodig.

Wanneer je de nodige documenten in je bezit hebt, je je meetstaat hebt ingevuld, ben je klaar om in te dienen. De datum en het uur waarop je dient in te geven wordt vermeld in de aankondiging, maar soms ook in het bestek. 

Opgelet! 99% van de overheidsopdrachten kunnen reeds digitaal ingeschreven worden maar 1% is nog steeds op papier. Zorg dat je hier nota van genomen hebt.

De datum en het uur dienen steeds gerespecteerd te worden, anders zal je inschrijving niet geldig zijn!

As far as the eye can see
Heb je graag ondersteuning bij de inschrijving van de overheidsopdracht? Ook voor het zoeken naar overheidsopdrachten binnen jouw klasse en categorie kan je bij ons terecht.